Keittiö & Design

Perheen arjessa toimiva keittiö on kaiken kulmakivi!

Lifestyle- vaikuttaja Iida Åfeldt valitsi keittiöönsä raikkaita vaaleita sävyjä ja lämmintä puupintaa!

Lue lisää...

Bella Table valitsi Nixi-keittiön mutkattomaan kokkailuun!

Suunnitelmissa keittiö, jossa mikään ei rajoita luovuutta! Tästä toiveesta lähdettiin toteuttamaan ystävysten Kia Arpian ja Petra Wettenrannan unelmien keittiötä. Kian ja Petran Bella Table on elämänmakuinen ruokayhteisö, joka heidän mukaansa kokoaa yhteen kokit kaiken tasoisista keittiöistä rakastamaan ruokaa ja kaikkea ruokaan liittyvää. Kiian ja Petran jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisia ruokaelämyksiä ja armollista ruokakeskustelua, unohtamatta syvällistä ruokafilosofian pohdiskelua.

Lue lisää...

Mietteitä keittiösuunnittelusta

– Keittiösuunnittelu lähtee kaikesta siitä, mitä asiakas pitää itselleen ja perheelleen tärkeänä. Toiminnallisuus on tietysti keittiössä kaiken perusta, mutta tänä päivänä visuaalisuus ja ulkonäkö menevät joissain ratkaisuissa usein jopa toiminnallisuuden edelle, kertoo keittiö- ja sisustussuunnittelija Milja Kettula. –Visuaalisuudessa on nyt kaksi ääripäätä: pelkistetty, moderni, vetimetön keittiö tai sitten perinteisiä arvoja kunnioittava klassinen keittiömalli, jossa on peiliovet ja välipuut, kuten Nixin Silvia Kartano -mallissa.

Lue lisää...

Helena Karihtala: ihmisen näköinen koti

Helena Karihtalan valoisa ja avara toimistotila sijaitsee Helsingin Abrahaminkadulla. Sisään astuessa huomio kiinnittyy ensimmäisenä harkitun tyylikkääseen sisustukseen, seinillä näyttävästi esillä olevaan katalonialaisen Riera i Aragòn grafiikkaan sekä Iittalan Vitriini-rasioista sekä Kivi-kynttilälyhdyistä koottuihin veistoksenomaisiin lasiryhmiin. Helenan työpäivät täyttyvät yksityiskotien tila- ja sisustussuunnitteluista, erilaisten yritystilojen suunnittelusta sekä messuprojekteista.

Lue lisää...

Kirsi Valanti: Kaiken voi tehdä kauniisti

Suunnittelijan täytyy olla aina askeleen edellä aikaansa. Kirsi Valannin mukaan kalusteet kehittyvät yhä monimuotoisemmiksi, ne voivat olla myös kepeämpiä joka tarkoittaa myös vähempää materiaalikulutusta. -Ilo nähdä, puu on taas materiaalina vahvasti mukana, se näkyy myös maailmalla. Ekologisuutta on kalusteiden valmistaminen hyvistä ja kestävistä materiaaleista, joissa erilaiset laadukkaat mekanismit ovat myös tärkeitä, Kirsi painottaa.

Lue lisää...