Uusi keittiö innostaa kokkailemaan! Koko asunnon remontti laittoi myös keittiön uusiksi

Mediapersoona Roope Rannisto on tunnettu rohkeista ja vauhdikkaista käänteistään ja niitä ei puuttunut myöskään remontin suhteen. Rannisto osti ensimmäisen oman asuntonsa ja päätti remontoida sen lattiasta kattoon. Ranniston mukaan pysäyttävin hetki oli, kun ensimmäiset iskut lyötiin seinään ja kivenmurikat lentelivät pitkin lattiaa. Siinä hetkessä ymmärsi, että tästä ei enää voi perääntyä!  Remontin myötä uudistuksen koki myös keittiö, joka oli aiemmin hieman ahdas ja epäkäytännöllinen. Alkuperäisessä keittiössä oli ikkuna makuuhuoneeseen ja yläkaappeja vain muutama. Säilytys- ja laskutilaa oli siis aivan liian vähän. Ruokaa tuli haettua helpommin valmiina, kuin valmistettua itse toimimattomassa keittiössä. 

Keittiön tyylin valintaan saivat vaikuttaa myös Ranniston someseuraajat, kun Roope järjesti äänestyksen valitseeko hän modernimman selkeän tyylin keittiön vai klassisemman kehysovellisen kartanotyylin. Seuraajat äänestivät modernimman keittiön puolesta. Sama ajatus raikkaasta ja selkeästä tyylistä oli myös Rannistolla itsellään. Toivelistalla oli ehdottomasti myös tilaa säästävä Boran tasoliesituuletin, jonka ansiosta erillistä liesituuletinta ei tarvita, vaan kaikki tulee samassa paketissa liestitason kanssa.

Lopullinen suunnitelma hahmottui Lauttasaaren Nixin Sari Huttusen kanssa yhteistyössä. Roope kehuukin Sarin olleen korvaamaton apu remontin ja keittiön suunnittelun kanssa. Kysymyksiä ja valintoja tulee jatkuvasti eteen ja varsinkin kun on ensimmäistä kertaa remontoimassa keittiötä, ammattilaisen apu tulee tarpeeseen. Huomioon oli otettava alkuperäisen tilan muutokset ja mm. keittiössä kulkeva kaasuputki. 

Rannisto joutui lopulta asumaan useita viikkoja muualla, poissa remontin keskeltä. Helpotus olikin melkoinen, kun päästiin viimein siihen vaiheeseen, että keittiötä päästiin asentamaan. Ranniston mukaan oli uskomaton hetki, kun parin päivän jälkeen valmis keittiö oli viimein siinä! Kokkailukin innostaa ihan eri tavalla uudessa omassa keittiössä.

 

 

1  Keittiösuunnittelu

Ensimmäisen suunnitelman musta keittiö muuttui lopulta skandinaavisen vaaleaksi, jossa yhdistyvät vaalea tammi ja Nixin huurre alumiini- sävy. Alakaapit toteutettiin Heta-ovella ja niissä värinä on vaalea tammi. Yläkaappeihin ja toisella seinällä oleviin integrointikaappeihin valittiin oveksi Mira huurre alumiini.  Yläkaapit ovat vetimettömät ja aukeavat näppärästi ylöspäin. Pientä särmää luovat mustat vetimet ja Lapetekin mattamusta allas. Keittiön tasoissa on materiaalina kestävä laminaatti upealla Carrara marmori- kuosilla, joka jäljittelee luonnonkiveä.

Moderni keittiö  Keittiön integrointi komero  Liukuovet

Tilaan saatiin sopimaan kaikki tarpeellinen. Kaikki kodinkoneet ovat integroituja. Jääkaappi-pakastin kätkeytyy ovien taaksen uunin ja mikron viereen. Eteiseen valittiin Nixin mallistosta näyttävät peililiukuovet mustilla kehyksillä. Peilit tuovat tilaan lisää avaruutta ja niiden taakse saatiin reilusti säilytystilaa. 

Integroitu astianpesukone  Moderni keittiö

Integroitu tiskikone on heti lieden ja altaan vieressä käden ulottuvilla.

 

Roope Rannisto

  Roopen viisi vinkkiä miten onnistut ensimmäisessä keittiöremontissa:

  1. Pidä omasta visiosta kiinni sopivasti, mutta älä liikaa vaan uskalla ammattilaisen antaa ideoita ja neuvoa suunnittelussa.
  2. Käytä käytännöllisiä ja tarvittaessa tilaa säästäviä ratkaisuja, esimerkiksi integroitua liesituuletinta tai pienempää astianpesukonetta.
  3. Varmista että laskutilaa on riittävästi, helpottaa ja motivoi huomattavasti ruoanlaitossa.
  4. Valitse vetimet & pinnat yhteensopiviksi. Eli jos valitset kiiltävät pinnat, käytä vetimiä ehkäistäksesi kaapin ovien likaantumista. Mattapintaisissa ovissa voi olla ponnahdussalvat sillä mattapintainen kaapisto ei näytä heti likaiselta. Muista, että mitä isompi vedin, sitä enemmän se kerää pölyä itse vetimen päälle.
  5. Huomioi pintojen materiaaleja ja värejä valitessa paljonko niitä käytetään. Voi olla viisasta valita paljon käytettäville pinnoille ja oville esimerkiksi hiukan tummempi sävy ja matta/huurre pinta. 

Lisäksi

  • Käytä suunnitteluun riittävästi aikaa, älä hätiköi.
  • Valmistaudu aikataulujen ja deadlinejen muutoksiin, sekä käytä laadukkaita asentajia.                            
  • Konsultoi monia, keittiöremontista tietäviä, ihmisiä & hanki mielipiteitä eri asioihin.

 

 

 

Roope Rannisto Instagramissa

 

Takaisin