Kurkista Xenian keittiöön

Xenia Anderssonilla oli uuden kodin keittiön suhteen kaksi tärkeää toivetta. Keittiön sävy saisi olla vaalea, mutta ei kuitenkaan aivan valkoinen. Sävymaailma olisi yhtenäinen ja hyvin lähellä valittua seinien väriä. Näin avonainen keittiö sulautuisi osaksi sisustusta ja istuisi kauniisti kodin miljööseen. Toinen toive koski edellisessä keittiössä ongelmalliseksi muodostunutta nurkkaa, johon tahtoi kertyä kaikenlaista.

Uusi keittiö oli suunniteltu edellisen kodin keittiön kanssa samaan malliin, tosin pelikuvana. Edellisessä keittiössä oli käytännössä osoittautunut olevan yksi kohta mihin toivottiin muutosta ja se oli keittiön nurkka. ”Siinä missä joku toinen onnistuu pitämään nurkan siistinä, meillä sinne kertyy kaikki lasten smoothiepusseista leipään ja piiloteltaviin herkkuihin. Mutta tietystä kulmasta katsottuna tuo kaaos ärsyttää, vaikkei sitä kukaan muu ehkä huomaisikaan”, Xenia kertoo.

Xenia 2

Nixin Espoon myymälän Merja Sundqvistilla oli heti ratkaisu ongelmaan. Nurkkaan sijoitettaisiin aamiaiskaappi, jonne saisi piiloon pienet kodinkoneet ja tilaa jäisi vielä astioille sekä kahvi-ja teetarvikkeille. Kaappi toteutettiin taiteovella, joka liukuu sulavasti toiselle sivulle. Kaapin runkoon valittiin pehmeä tekninen tammi, joka antaa pientä lämpöä muuten vaaleaan keittiön yleisilmeeseen. Kaapin ovien väriksi valikoitui Nixin alumiini, joka sopi valittuun seinän väriin täydellisesti. Ovimallina sileä Mira ovi ja vetiminä sirot kromiset lankavetimet sekä pienet nupit. Tasot ja allas tehtiin HI-MACS kivikomposiitista, joka on materiaalina kestävä ja saumaton. Värinä tasoissa on Snow concrete.

Xenia 3

Saarekkeen toinen puoli avautuu olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Merja suunnitteli saarekkeen ovet ulottumaan lattiaan asti, näin saareke vaikuttaa olohuoneesta katsottuna tavalliselta säilytyskalusteelta.”Pidän tästä keittiöstä todella paljon. Erittäin tyytyväisiä olemme siis olleet tälläkin kertaa ja sanotaanko näin, että jos me vielä rakennetaan itsellemme (kuten todennäköisesti tulee tapahtumaan) käännyn satavarmasti Nixin puoleen silloinkin”, Xenia kehuu blogissaan.

Xenia 1

 

Lue lisää Xenian keittiöstä Xenia´s day- blogista :

Keittiösuunnitelma

Keittiö

 

Takaisin