En föregångare inom köksdesign

 

 

Nixi_tehdas4

 

Nixi-Kaluste (Nixi-Möbler) är ett finskt familjeföretag som grundades år 1974. Företaget som inleddes som en två-mans träarbetsverkstad i Nurmo har under drygt fyrtio år vuxit till att bli en föregångare inom inhemsk kökstillverkning och -design.

I dagsläget har Nixi-kök funnit sin väg till finska hem via 20 Nixi-affärer. I och med utvidgningarna och förnyelserna som ägde rum under åren 2006-2008 är vår fabrik i Nurmo en av de mest moderna köksmöbelfabrikerna i Norden. Ändå anställer vi fortfarande träarbetare som innehar de traditionella kunskaperna och förmågorna, och som med sin yrkesskicklighet förverkligar även de mest personliga av köksdrömmar.

Nixi-köket är modernt och individuellt. Nyheter föds årligen som resultat av en pågående produktutveckling. Inhemsk design för samman finsk smak med nya vindar inom köksvärlden. Nixi visar vägen: senast presenterade vi Silvia Kartano (Herrgård) - köket i massivträ - det första i Finland. Våra lösningar är så hållbara och funktionella att även nästa generation kommer att berömma dig för ditt val av kök. Arbetets kvalitet syns i många viktiga detaljer, och materialen är noggrant utvalda. Nixi-köksmöbler har från början levererats i delar: transporten är förutom energivänlig också billig och säker. När du väljer ett NIXI-kök får du ett kök värdigt din investering, som du stolt kan visa upp ännu efter många år.

Från och med år 2005 har Nixi-Möbler även innefattat den inhemska kökstillverkaren Aka-möbler.